TSL:n Musiikki, resilienssi, rauha ja demokratia -keskustelutilaisuus Työväen Musiikkitapahtumassa

Aika: la 27.7. klo 13.15–14.15
Paikka: Työväen Musiikkitapahtuma, Suomen Jalkapallomuseo, Kanavanranta 3, Valkeakoski  
Keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy.

Työväen Sivistysliitto on mukana Työväen Musiikkitapahtumassa järjestämällä keskustelutilaisuuden kulttuurin ja taiteen roolista yhteiskunnan muutosten keskellä. Teemasta ovat keskustelemassa laulaja-lauluntekijä Samae Koskinen, Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Kaisa Rönkkö ja Suomen Työväen Musiikkiliiton toiminnanjohtaja Sanna-Mari Holma.

Millainen rooli kulttuurilla ja taiteella voi olla empatiakyvyn kehittymisessä, yhteiskunnallisessa keskustelussa ja polarisoitumisen ehkäisyssä? Keskustelussa pohditaan taiteen vaikutusta yhteiskunnallista hyvinvointia ja eri yhteiskuntaluokkien kommunikointia edistävänä tekijänä sekä vaikeiden asioiden esiin nostajana, unohtamatta viihteellisyyden merkitystä. Lisäksi nostetaan esiin taiteen tekijöiden, kokijoiden ja asiantuntijoiden näkemyksiä taiteen vaikutuksista hyvinvointiin ja mielenterveyteen sekä kommunikoinnin ja empatiakyvyn kehittämiseen.

Keskustelun lisäksi tilaisuudessa kuullaan musiikkia Samae Koskiselta.

Musiikki, resilienssi, rauha ja demokratia -keskustelu on osa TSL:n Kestävämpi tulevaisuus -teemavuotta ja jatkaa viime vuoden rauhan teemaa. Vuonna 2023 TSL julkaisi rauhanlaulun ja videon sekä käsitteli rauhanlauluja keskustelutilaisuudessa. Maailmantilanteesta johtuen TSL haluaa jatkaa ajankohtaisella rauhan teemalla myös tänä vuonna.

Lisätiedot  

tuottaja Jaakko Suni, Työväen Sivistysliitto TSL  
jaakko.suni@tsl.fi, 040 865 7576  

viestinnän asiantuntija Minna Virolainen, Työväen Sivistysliitto TSL  
minna.virolainen@tsl.fi, 040 192 1465  

Tapahtuman tuottaa yhteistyössä Työväen Sivistysliitto TSL  ja Työväen Musiikkitapahtuma, www.musarit.fi
 

Keskustelijat  

Samae Koskinen.

Samae Koskinen  

Laulaja-lauluntekijä Samae Koskinen tunnetaan muusikkona soolourastaan sekä muun muassa Sister Flo- ja Arkhamin kirjasto -yhtyeistä. Julkaisutasolla soolouransa Koskinen aloitti vuonna 2006 julkaistulla albumillaan Vol. 1.   

Soolo- ja yhtyetoiminnan lisäksi Koskinen on kirjoittanut tekstejä Anna Puulle ja tuottanut muun muassa Circleä ja Jarkko Martikaista.   

Huhtikuussa 2024 ilmestyi Koskisen yhdeksäs soololevy Mä näin unta että kaikki meni hyvin (KHY Suomen Musiikki, 2024), joka ottaa kantaa yhteiskunnan nykytilaan.   
 

Kaisa Rönkkö.

Kaisa Rönkkö

Kaisa Rönkkö on toiminut elokuusta 2023 lähtien Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) johtajana. Aiemmin Rönkkö on toiminut laajalti kulttuurialan tuotannollisissa tehtävissä sekä freelancemuusikkona ja soitonopettajana. Koulutukseltaan Rönkkö on musiikin maisteri taidehallinnon ohjelmasta. Hän on myös valmistunut musiikkipedagogiksi ja suorittanut pianonsoiton A-tutkinnon.

Taiken tehtävänä on edistää taidetta kansallisesti ja kansainvälisesti, edistää taiteilijoiden kansallisia ja kansainvälisiä työskentelyedellytyksiä, osallistua taiteilijoiden toimeentuloedellytysten edistämiseen, vastata valtion taidetoimikuntien, alueellisten taidetoimikuntien ja erillislautakuntien sekä taideneuvoston hallinnosta sekä niille kuuluvien asioiden valmistelusta, päätösten esittelystä ja toimeenpanosta, toimia opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijavirastona toimialallaan ja laatia opetus- ja kulttuuriministeriölle perusteltu ehdotus valtion talousarvioon otettavista toimialansa määrärahoista. 


Sanna-Mari Holma.

Sanna-Mari Holma

Sanna-Mari Holma työskentelee Suomen Työväen Musiikkiliiton (STM) toiminnanjohtajana ja musiikkipedagogina muun muassa huilunsoiton opettajana. STM on valtakunnallinen musiikinharrastajien keskusjärjestö, joka yhdessä piirijärjestöjensä sekä jäsenkuorojensa ja -orkesteriensa kanssa tukee ja edistää musiikin harrastustoimintaa suomalaisten ja erityisesti suomalaisen työväestön keskuudessa sekä toimii kuorojen ja orkestereiden yhdyssiteenä.  
   
Suomen Työväen Musiikkiliiton tärkein tavoite on edistää suomalaisten yhdenvertaista ja helposti saavutettavaa mahdollisuutta musiikin harrastamiseen esimerkiksi ikään, taitoihin, varallisuuteen tai muuhun taustaan katsomatta. Liitto kannustaa myös kaikenikäisiä uusia harrastajia musiikkiharrastuksen pariin, koska musiikin harrastaminen edistää tutkitusti ihmisten hyvinvointia ja yhteisöllisyyden tunnetta.


Kestävämpi tulevaisuus -teemavuoden logo.