Geneve-koulu / Genèveskolan
Pohjoismainen Geneve-koulu on tarkoitettu ammattiyhdistystoiminnassa aktiivisesti toimiville. Koulu järjestetään kolmessa jaksossa, joista pääjakso YK:n työjärjestö ILOn vuosittain kesäkuussa pidettävän työkokouksen yhteydessä.
Geneve-koulu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden opiskella pohjoismaisten kollegoiden kanssa työelämän kansainvälistymistä sekä hankkia tietoa ja uusia välineitä omaan työhön. Kouluun osallistuvalta edellytetään työelämän ja ay-liikkeen tuntemusta sekä kielitaitoa (ruotsi ja englanti).
Osallistujien yhteinen kieli on skandinaaviska ja englanti. Skandinaaviska tarkoittaa sitä, että osallistujat ymmärtävät toisiaan ruotsin, norjan ja/tai tanskan kielellä puhumalla selkeästi. Englannin kielen taitoa vaaditaan myös, sillä Geneve-jaksolla suuri osa luennoista pidetään englannin kielellä ja ILOn kokouskieli on englanti.
Lisätietoja Geneve-koulun sihteeristön ylläpitämiltä verkkosivuilta: Geneve-koulun verkkosivut
Geneve-koulu 2025
- Valmistava tapaaminen Runö, Ruotsi 22.–27.4.2025
- Verkossa toteutettava jakso, joka sisältää verkkotapaamisia ja ryhmätöitä
- Pääjakso Genevessä ILOn työkokouksen yhteydessä kesäkuussa 2025, yhteensä noin 18 päivää, tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin
Koulutuksen hinta, matkat ja majoitus
- Koulutuksen hinta on 37 098 Ruotsin kruunua (noin 3 500 e). Hinta sisältää ohjelman lisäksi majoituksen Runössä (1 hh, sis. ateriat) sekä majoituksen Genevessä (jaettu 2 hh, sis. aamiaisen).
- Osallistuja maksaa lisäksi matkat sekä Runöön että Geneveen. Genevessä on hyvä varautua ruokakuluihin 70 Sveitsin frangia / päivä.
- Koulutuksen maksun ja matkakulujen osalta kannattaa kääntyä lähettävän organisaation puoleen. Eli kysyä esim. omasta ammattiliitosta, tukeeko se osallistumista Geneve-kouluun. Avustusta kuluihin voi hakea myös muilta tahoilta.
Hae mukaan
Hae mukaan viimeistään 20.12. mennessä verkkolomakkeella: Ansökan - Genèveskolan 2025
Osallistujavalinnat tehdään tammikuun loppuun mennessä.
Geneve-koulu lisää ymmärrystä työntekijöiden asemasta maailmalla
– Monelle Geneve-koululaiselle on ollut järisyttävä kokemus ymmärtää, miten kaikki asiat liittyvät toisiinsa ja miten oikeasti tarvitaan globaaleja pelisääntöjä, jotta asioita saadaan edistettyä, Mari Taivainen kertoo.
Taivainen jatkaa, miten yhä edelleen tänä päivänä on tärkeää puhua työelämän perusoikeuksista, oikeudesta liittyä ammattiliittoon ja kollektiivisesta neuvotteluoikeudesta, lapsi- ja orjatyön kiellosta sekä syrjimättömyydestä.
Lue Aikamerkin juttu: Geneve-koulu lisää ymmärrystä työntekijöiden asemasta maailmalla
Riitta Sinimäki-Mikola
työnohjauskoordinaattori, asiantuntija, yhteiskunnallinen ja kansainvälinen koulutus